Om foreningen

Skagen Handelsstandsforening blev etableret i 1906, og langt størstedelen af Skagens detailhandel er medlem af foreningen.

Det giver et aktivt og effektivt foreningsliv, og der er gennem årene, ved fælles hjælp, blevet taget nogle initiativer, som er til gavn for samtlige forretninger og byen som helhed.

På trods af vor status som turistby, kan vi glæde os over det store antal der er af helårsforretninger, en ting som også i fremtiden kan bære frem mod helårsturisme.

“Sammen kan vi skabe et bæredygtigt grundlag for detailhandelsudviklingen i Skagen”

Handelsstandsforeningens formål er at pleje medlemmernes interesser, derfor er det vigtigt, at du giver din mening til kende og møder op til medlemsmøderne. Der afholdes 6-8 bestyrelsesmøder om året, og som medlem modtager du et referat fra disse møder.

Detailhandlen i tal:
I Skagen er der 40.000m2 butiksareal, og ca. 170 detailhandlere. Der omsættes for ca. 750 mio. kr i Skagen, heraf udgør turisternes forbrug ca. 60%. Detailhandlen beskæftiger sammen med hoteller og restauranter ca. 1.500 mennesker. Til sammenligning er der beskæftiget ca. 1.200 i fiskeindustri og anden fremstillingsvirksomhed.

Valuta:
Der er en bred enighed om at Skagens butikker veksler udenlandsk valuta til bankkurs uden vekselgebyr. Det sender et godt signal til vore mange gæster og er noget vi bliver rost for.

Skagen Gavekortet

Skagen gavekortet  Skagen gavekortet
Er det nye elektroniske gavekort og den perfekte gave, der giver modtageren frihed til selv at vælge. Gavekortet udstedes på et valgfrit beløb over 100 kr og kan benyttes hos en række af byens butikker, restauranter, hoteller og museer.